Je bent van harte welkom voor individuele begeleiding

bij alle vragen die je tegenkomt op je levenspad 

Zijnsoriëntatie is er voor iedereen die betekenis wil geven aan zijn bestaan, op zoek is naar een praktische vertaling van spiritualiteit en hun eigen persoonlijkheid diepgaand wil onderzoeken.

 

Misschien heb je een algemeen gevoel van ontevredenheid over je leven, zonder een duidelijke oorzaak. Alles gaat eigenlijk goed, maar je mist diepgang in je leven. Of heb je behoefte aan coaching in je werk, worstel je met relatieproblemen, frustraties op het werk, overspannenheid of ziekte?  Wil je met een frisse blik de balans opmaken en zo nodig een nieuwe koers inslaan? Zijnsgeoriënteerde begeleiding is zeer behulpzaam bij een dergelijke koerswijziging, waarbij de wens om geïnspireerd te leven en werken voorop staat.

 

 

Vrijheid

Hoe is het als je een pas op de plaats maakt, aanwezig bent bij precies hoe het nu is? En op je gemak bent met hoe het dan ook is?

 

Aan de omstandigheden kun je niet altijd iets veranderen, wel hoe je er naar kijkt en mee omgaat. Het uitgangspunt van zijnsgeoriënteerde begeleiding is dat je nu al vrij bent. Je hoeft niet vrij te worden van je werk, je drukdoend dagelijks zelf, je geschiedenis. Je hoeft je nergens van te bevrijden. Het is maar net van waaruit je kijkt. Jouw natuurlijke aard is onbegrensd ruim, volkomen onaangetast door wat dan ook en rijk aan kwaliteiten als wijsheid, rust en kracht. 

 

Zijnsgeoriënteerde begeleiding 

In de begeleiding leer je rusten in jouw vrije aard en deze als startpunt te nemen. Je verwerft inzicht in jouw psychologische plattegrond met zijn vaste routes en oude aannames en leert dat je hier helemaal los van kunt staan. Het verleden en de omstandigheden worden minder bepalend. Je spreekt je eigen potentieel en innerlijke wijsheid aan en krijgt handvatten en vaardigheden aangereikt om jouw vrijheid vorm te geven in het dagelijkse leven. Je gaat zien dat het anders kan, dat je volkomen vrij bent en dat jij daarin aan het stuur staat.

 

 

Naast gesprekken zijn meditatie (in beweging), lichaamswerk, visualisatie en onderzoek een belangrijk onderdeel van de begeleiding.  

 

 


Je hebt jarenlang hard gewerkt en nu er in je privéleven wat strubbelingen zijn, gaat het opeens niet meer. Je bent fysiek moe, mentaal buiten adem en emotioneel in de war. Het dringt tot je door dat je overspannen bent of misschien wel een burn-out hebt. lees meer...

Als je geadopteerd bent, is er vaak een groot verlangen op zoek te gaan naar je roots. Toch blijkt dit niet altijd alle vragen te be-antwoorden of het de voldoening te geven waar je op gehoopt had.  

lees meer...

Iedereen hoort wel eens die kritische stem in zichzelf, maar als deze de boventoon voert en je bewegingsruimte beperkt, is het zinvol op een andere manier te gaan luisteren. 

Hoe is het als je dit in een nieuw licht zet en een open gesprek aan gaat? lees meer...