Levenspad - coaching


 

Je bent van harte welkom voor individuele begeleiding bij alle vragen die je tegenkomt op je levenspad


 

Wil je met een frisse blik naar je leven kijken? Verlang je ernaar keuzes te maken vanuit rust, ruimte en vrijheid? Ben je op zoek naar een praktische vertaling van spiritualiteit in je dagelijks leven? Of herken je je in een van de voorbeelden onderaan deze pagina? Dan is zijnsgeoriënteerde begeleiding iets voor jou.

 

Hier en nu  

Vaak zijn we bezig met verleden en toekomst en vergeten de open werkelijkheid van het hier en nu. Hoe is het als je een pas op de plaats maakt, aanwezig bent bij precies hoe het nu is? En op je gemak bent met hoe het dan ook is?

 

Vrijheid

Aan de omstandigheden kun je niet altijd iets veranderen, wel hoe je er naar kijkt en mee omgaat. Het uitgangspunt van zijnsgeoriënteerde begeleiding is dat je nu al vrij bent. Je hoeft niet vrij te worden van je werk, je drukdoend dagelijks zelf, je geschiedenis. Je hoeft je nergens van te bevrijden. Vrijheid is de oorspronkelijk aard van jouw bewustzijn. Deze natuurlijke aard is onbegrensd ruim, volkomen onaangetast door wat dan ook en rijk aan kwaliteiten als wijsheid, rust en kracht. 

 

Zijnsgeoriënteerde begeleiding 

In de begeleiding leer je rusten in jouw vrije aard en deze als startpunt te nemen. Je verwerft inzicht in jouw psychologische plattegrond met zijn vaste patronen en aannames en leert dat je hier helemaal los van kunt staan én dan blijken diezelfde patronen een kwaliteit van jou te zijn: bv. een verlangen naar autonomie of een wens tot verbinding. Het verleden wordt minder bepalend en vanuit de frisheid van het hier en nu, nemen we jouw vraagstukken onder de loep. Je gaat zien dat het anders kan, dat je volkomen vrij bent en dat jij daarin aan het stuur staat.

 

Naast gesprekken is meditatie (in beweging) een belangrijk onderdeel van de begeleiding en gebruik ik bv ook creatieve middelen, voice dialogue en visualisatie als dat bij jou aansluit. 


Je hebt jarenlang hard gewerkt en nu er in je privéleven wat strubbelingen zijn, gaat het opeens niet meer. Je bent fysiek moe, mentaal buiten adem en emotioneel in de war. Het dringt tot je door dat je overspannen bent of misschien wel een burn-out hebt. lees meer...

Als je geadopteerd bent, is er vaak een groot verlangen op zoek te gaan naar je roots. Toch blijkt dit niet altijd alle vragen te be-antwoorden of het de voldoening te geven waar je op gehoopt had.  

lees meer...

Iedereen hoort wel eens die kritische stem in zichzelf, maar als deze de boventoon voert en je bewegingsruimte beperkt, is het zinvol op een andere manier te gaan luisteren. 

Hoe is het als je dit in een nieuw licht zet en een open gesprek aan gaat? lees meer...