Van nature ben je zo ruim als de hemel, 

zo vrij als een vogel en zo stevig als een bergTrainen van je geest

In meditatie train je je geest om te herkennen dat dat altijd al zo is, waar je je ook bevindt.

In ons dagelijkse doen zijn we continu op weg van A naar Beter, verdwalen we in een wirwar van gedachtes of verliezen ons in de drukte van de dag en raakt onze vrije aard uit zicht. Door stil te staan bij hoe het nu is en door op je gemak te raken met hoe het dan ook is, ontspan je en land je in je vrije aard. 

 

In beweging

Je aandacht richten op beweging is een eenvoudige manier om je focus naar het hier en nu te brengen, zodat je lichaam, maar ook je geest, zijn natuurlijke vorm kan hervinden. Je maakt een breuk met de gewoonte om afgeleid te zijn. Zonder te oordelen, word je bewust van fysieke en zintuiglijke sensaties, van gedachten en gevoelens. Je maakt contact met hoe het werkelijk is en met wie jij ten diepste bent: open, vrij en stralend. Je herinnert, belichaamt en viert jouw natuurlijke aard!

 

Rusten in Zijn

Zachte bewegingen worden afgewisseld met energie-opwekkende oefeningen en visualisatie. In de zit-meditatie dij je verder uit, rust je in Zijn, wen je aan je oorspronkelijke, vrije aard en herken je iedere manifestatie als een vorm van Zijn.


Kijk hier voor de maandelijkse zijnsgeoriënteerde meditatie-avonden en de beginnerscursus meditatie lees meer...

Wil je je meditatie-practice onder de loep nemen?

Of wil je leren mediteren en doe je dat liever een op een? lees meer...