Suzanne Cornelissen

  

Al van jongs af aan wist ik dat er meer in het leven en in mij zat dan ik op het eerste oog zag, zonder precies te weten hoe of wat en waar, dacht ik: ‘dat kan anders!’ Het zoeken naar vrijheid en zinleving loopt als een rode draad door mijn leven.


De kunst van het kijken

In mijn studie Kunstgeschiedenis combineerde ik mijn interesse in kunst met mijn fascinatie voor de werking van de menselijke geest ( hoe kijk je naar kunst en hoe raakt het je? ) Ik besloot daar mijn werk van te maken en volgde de opleiding mensgericht coachen, aangevuld met een mindfulness-training en andere bewustzijnscursussen. In mijn werk als manager in de biologische sector deed ik ervaring op in planning, communicatie en leiding geven.

 

Thuis 

De ontplooiing van mijzelf, het opdoen van praktijkervaring en het zien van het grotere geheel, deed mij inzien dat veel van wat wij in de buitenwereld zoeken, eigenlijk in ons zit. Het ontdekken van die ruime aard, die vrij is van mijn geschiedenis en conditioneringen betekende voor mij  thuiskomen in wie ik ten diepste ben: vrij, compleet en gelukkig.

 

Zijnsoriëntatie 

De visie van de School voor Zijnsoriëntatie te Utrecht sluit hier bij aan. Het is een eigentijds pad van levenskunst, met inspiratiebronnen in het Tibetaans boeddhisme en verschillende stromingen van westerse psychologie. Het stelt onze vrije aard voorop en neemt deze als leidraad in het leven. Sinds 2011 bewandel ik dit pad met hart en ziel en voel ik me meer thuis dan ooit tevoren. Ik volgde er de leraar- / begeleidersopleiding om ook anderen op dit pad te begeleiden bij de hobbels die ze daarin tegenkomen en hen te herinneren aan hun altijd al vrije aard.

 

Ik zie keer op keer in mijn praktijk dat in ieder mens en in iedere situatie meer vrijheid en ruimte zit, dan je op het eerste gezicht ziet. Dat inzicht gun ik iedereen. Ieder mens is in essentie vrij en het leren kennen van onze verlichte aard is ongelooflijk vreugdevol en inspirerend!

 

Meer over mijn ontdekkingstocht lees je ook in mijn blogs...lees meer...