Zijnsoriëntatie is een modern pad van levenskunst met wortels in het boeddhistische Dzogchen en westerse humanistische psychologie. Je oriënteert je op Zijn, jouw natuurlijke vrije aard. 

 

Ken je dat gevoel? Je loopt in het bos en opeens word je geraakt door de schoonheid van de natuur. Je staat even stil en voelt een glimp van grootsheid oplichten. Of de akkoorden van een liedje die precies de juiste toon in je hart raken. Als je op de fiets zit en wind mee hebt en alles moeiteloos vanzelf gaat. Opeens is het er. Als je daarmee in contact bent, ervaar je verbinding met alles en iedereen. Dan is er een gevoel van ‘alles is goed’, vrijheid, ruimte, ontspanning. Noem het de God of Boeddha in jezelf, het is jouw natuurlijke aard. Het is onverwoestbaar en compleet aanwezig in ieder mens en kent geen voorwaarden. Dat is wie we ten diepste zijn. Je kunt hier bewust contact mee leren maken en dit als leidraad nemen in je leven.

 

In de loop van ons leven lopen wij allemaal 'blauwe plekken' op en ontwikkelen we patronen en mechanismen om daar zo goed mogelijk mee om te gaan. Onze ruimere, vrije aard raakt gaandeweg uit het zicht. Je leeft in een voortborduring op het verleden, omdat je het zo hebt geleerd, niet beter weet, angstig bent voor herhaling of juist voor het onbekende nieuwe, maar in het hier en nu ligt alles in feite open.

 

In zijnsgeoriënteerde begeleiding brengen we jouw oorspronkelijke vrije aard weer naar de voorgrond, zodat je vanuit een open en ontspannen houding kunt kiezen welke kant je op gaat.