Zijnsoriëntatie 

Ken je dat gevoel?

Je loopt in het bos, plots word je geraakt door de schoonheid van de natuur...


 

Je staat even stil en voelt een glimp van grootsheid oplichten. Of de akkoorden van een liedje die precies de juiste toon in je hart raken. Als je op de fiets zit, wind mee hebt en 't moeiteloos vanzelf gaat? Opeens is het er, alles valt op z’n plek. Je bent thuis.

 

Je vrije aard

Noem het de God of Boeddha in jezelf, die oplicht. Ik noem het je vrije aard. Deze natuurlijke aard is onverwoestbaar en aanwezig in ieder mens, altijd en overal, ongeacht de omstandigheden. Dat is wie we werkelijk zijn. Je kunt hier bewust contact mee te maken en dit als uitgangspunt in je leven nemen.

 

Psychologisch

In de loop van ons leven lopen wij allemaal ‘blauwe plekken’ op en ontwikkelen we allerlei patronen om daar zo goed mogelijk mee om te gaan. Onze ruime, natuurlijke aard raakt gaandeweg uit zicht. We borduren onbewust door op het verleden en zoeken in de buitenwereld naar geluk en vervulling, terwijl dat in onszelf al compleet aanwezig is. Voortdurend zijn we op weg naar daar en dan en verliezen het hier en nu uit het oog.

 

Zijnsoriëntatie is een modern spiritueel levenskunstpad met inspiratiebronnen in het boeddhistische Dzogchen en verschillende stromingen van westerse humanistische psychologie. Het stelt onze vrije aard voorop en neemt dit als leidraad in het leven. Je leert de bron van rijkdom in jezelf aan te boren en stil te staan in het onbeschreven hier en nu. Lees meer op schoolvoorzijnsorientatie.nl

 

Werkwijze

Dieptepsychologische begeleiding wordt verbonden met bewustzijnswerk waardoor je inzicht krijgt in de te krappe jas die je gewoonlijk draagt en waarom je die draagt. Je kunt deze jas uittrekken en volledig schitteren als mens in al zijn facetten, geworteld in de realiteit van het dagelijks leven. 

 

In de begeleiding brengen we jouw oorspronkelijke vrije aard weer naar de voorgrond, zodat je op bewuste, geïnspireerde en open wijze kunt ontdekken hoe jij echt wilt leven en hoe je je leven vorm geeft vanuit rust, ruimte en vrijheid.